03-09 | Rotterdam | Workshop repeterende patronen -dessins- maken bij Elle Aime

KoenArchive

Zaterdag 03 september 2016
Van 12.30u tot 17.00u.
Bij Elle Aime.
Zwaanshals 299, 3035 KH Rotterdam.
Inschrijven: In de winkel van Elle Aime of via de website: http://elleaime.nl/product/3-sept-workshop-repeterende-patronen-dessins-maken/

Als Illustrator en Surface pattern designer maak ik van mijn illustraties dessins voor op stof, papier, keramiek of andere oppervlakken. Mijn ontwerpen hebben een handgemaakte oorsprong. Hierbij maak ik gebruik van ambachtelijke technieken als o.a. block printen en papier snijden.

Deze workshop is een introductie in het maken van repeterende patronen en all-over dessins. We gaan met de hand patronen maken en spelen met vormen, restruimte, verhouding, kleur en textuur. Samen gaan we op ontdekkingstocht om op een eenvoudige manier je ideeën te visualiseren.

  • Ik geef uitleg over verschillende soorten herhalende patronen (verzet).
  • We doen oefeningen met herhalende patronen, rest ruimte en verhoudingen, hierbij krijg je de ruimte om zelf nieuwe ontdekkingen te doen. Voor deze oefening gebruiken we verschillende materialen en technieken zoals het snijden van papier, het maken van eenvoudige stempelvormen en tekenen met pen.
  • Het maken van een herhalend all-over patroon met papier, pen, mes en plakband.

Na deze workshop kun je zelfstandig een patroon maken en aan de slag om b.v. zelf op stof of papier te drukken voor een DIY-project en ben je bekend met de terminologie van het maken van dessins. Je gaat naar huis met je eigen all-over pattern en heel veel ideeën voor het maken van patronen!

Deze workshop is leuk voor zowel beginners en gevorderden crafters!
Natuurlijk is de workshop inclusief materialen, koffie of thee en iets lekkers.

Meer informatie over deze workshop vind je in de winkel van Elle Aime of via de website: http://elleaime.nl/product/3-sept-workshop-repeterende-patronen-dessins-maken/. Een mail sturen kan ook: info@elleaime.nl.