05-11 | Utrecht | Workshop repeterende patronen maken bij Immer Urlaub

Zaterdag 05 november 2016
Van 12.30u tot 17.00u.
Bij Immer Urlaub, Westerkade 30 Utrecht.
Inschrijven: http://www.immerurlaub.nl/shop/workshops-bijzondere-technieken/nieuw-workshop-bijzondere-technieken-5-november-patronen-maken/

Als Illustrator en Surface pattern designer maak ik van mijn illustraties dessins voor op stof, papier, keramiek of andere oppervlakken. Mijn ontwerpen hebben een handgemaakte oorsprong. Hierbij maak ik gebruik van ambachtelijke technieken als o.a. block printen en papier snijden.

Deze workshop is een introductie in het maken van repeterende patronen en all-over dessins. We gaan met de hand patronen maken en spelen met vormen, restruimte, verhouding, kleur en textuur. Samen gaan we op ontdekkingstocht om op een eenvoudige manier je ideeën te visualiseren.

  • Ik geef uitleg over verschillende soorten herhalende patronen (verzet).
  • We doen oefeningen met herhalende patronen, rest ruimte en verhoudingen, hierbij krijg je de ruimte om zelf nieuwe ontdekkingen te doen. Voor deze oefening gebruiken we verschillende materialen en technieken zoals het snijden van papier, het maken van eenvoudige stempelvormen en tekenen met pen.
  • Het maken van een herhalend all-over patroon met papier, pen, mes en plakband.

Na deze workshop ben je bekend met de terminologie van het maken van dessins.
Kun je zelfstandig een herhalend patroon maken en thuis aan de slag op papier en textiel.
Je gaat naar huis met je eigen naadloze patroon, heel veel nieuwe ideeën en mijn boekje ‘patronen maken, doe je zo!’, waarin de basis nog eens duidelijk stap voor stap wordt uitgelegd.

Deze workshop is leuk voor zowel beginners en gevorderden!
Natuurlijk is de workshop inclusief materialen, koffie of thee en iets lekkers.

Meer informatie: stuur een e-mail naar info@immerurlaub.nl.
Of op de website van Immer Urlaub http://www.immerurlaub.nl/shop/workshops-bijzondere-technieken/nieuw-workshop-bijzondere-technieken-5-november-patronen-maken/.