07-10 | Utrecht | Masterclass pop up illustraties bij Immer Urlaub

KoenArchive

Zondag 7 oktober 2018
Van 10.00 tot 16.30u.
Bij Immer Urlaub Westerkade 30, Utrecht.
Inschrijven: https://www.immerurlaub.nl/shop/specials/workshop-pop-up-illustraties2-september-2018/

Als Illustrator en Surface pattern designer maak ik van mijn illustraties dessins voor op stof, papier, keramiek of andere oppervlakken. Mijn ontwerpen hebben een handgemaakte oorsprong en worden gebruikt voor op papier en textiel. Hierbij maak ik gebruik van ambachtelijke technieken als o.a. papier snijden, block printen, linosnijden en zeefdrukken.

In een zinnenprikkelende pop up komen techniek, creativiteit en ruimtelijk inzicht samen. Het geeft een extra dimensie aan je werk door plat beeld driedimensionaal te maken. De uitdaging is om de techniek van het maken van pop ups te combineren met je eigen beeld en daar een creatieve invulling aan te geven. Breng je illustraties tot leven!

In de ochtend van deze boeiende masterclass richtten we ons op het uitleggen van de basistechnieken. Door middel van het vouwen, knippen en lijmen van vellen papier en voorbeelden in boeken krijg je inzicht in de basistechnieken die ten grondslag liggen aan alle pop up technieken.

In de middag ga je zelf aan de slag met de vertaling van je eigen werk, van een tweedimensionaal beeld naar een driedimensionaal beeld. Samen gaan we onderzoeken welke techniek daar het beste bij past en ga je één of meerdere pop up illustraties uitwerken.

Voor deze workshop is het belangrijk dat je vertrouwd bent met het maken van een beeld/ illustratie.

Technieken die aan de orde komen:

  • knippen en vouwen van een vel papier
  • v-vouw gelijmd op een basis
  • parallelvouw gelijmd op een basis
  • zigzagvouw gelijmd op een basis
  • trekstrip

Met deze basistechnieken kun je al fantastische pop ups maken!
Na deze workshop kun je zelfstandig verder met het ontdekken van meer gecompliceerde technieken.

Ik zorg voor materialen als papier, lijm, scharen, mesjes, ecoline, acrylinkt, oost indische inkt en fineliners om je te inspireren. Gebruik je liever je eigen materialen? Neem die dan mee, zodat je jouw eigen beeld kunt maken.

Voor meer informatie: https://www.immerurlaub.nl/shop/specials/workshop-pop-up-illustraties2-september-2018/.

Image
Image
Image
Image