09-04 | Utrecht | Workshop block printen maken bij Immer Urlaub

zondag 9 april 2017
Van 12.30u tot 17.00u.
Bij Immer Urlaub, Westerkade 30, Utrecht.
Inschrijven: http://www.immerurlaub.nl/shop/druktechnieken/workshop-block-printen/

Als Illustrator en Surface pattern designer maak ik van mijn illustraties dessins voor op stof, papier, keramiek of andere oppervlakken. Mijn ontwerpen hebben een handgemaakte oorsprong en worden gebruikt voor op papier en textiel. Hierbij maak ik gebruik van ambachtelijke technieken als o.a. block printen, linosnijden en zeefdrukken.

Block printen is een vorm van hoogdruk, waarbij een blok hout, linoleum of rubber gegutst wordt tot stempel en wordt afgedrukt in een patroon op textiel.

Tijdens de workshop block printen geef ik uitleg over de verschillende materialen die je kunt gebruiken zoals rubber, verf, rollers, papier en textiel. Je gaat je eigen blok gutsen uit rubber en afdrukken maken op zowel papier als stof. Voor het eindresultaat ga je een patroon afdrukken op een katoenen tas.

Na deze workshop kun je zelfstandig een block gutsen en mooi afdrukken op zowel papier en textiel. Je gaat naar huis met je eigen bedrukte tas, nieuwe inzichten en heel veel ideeën.
Als extraatje krijg je mijn boekje ‘patronen maken, doe je zo!’. Deze heb ik speciaal geschreven en vormgegeven voor deze workshop. Hierin staat de theorie van het maken van een herhalend patroon stap voor stap uitgelegd.

Deze workshop is leuk voor zowel beginners en gevorderden… mouwen opstropen en mooie dingen maken!
Natuurlijk is de workshop inclusief materialen, koffie of thee en iets lekkers.

Voor meer informatie stuur een e-mail naar info@immerurlaub.nl, of kijk op: http://www.immerurlaub.nl/shop/druktechnieken/workshop-block-printen/.