15-04 | Utrecht | Workshop block printen maken bij Immer Urlaub

Zondag 15 april 2018 Van 10.00u tot 16.30u.
Bij Immer Urlaub, Westerkade 30, Utrecht.
Inschrijven: https://www.immerurlaub.nl/shop/druktechnieken/workshopblock-printen-15-april-2018/

Als Illustrator en Surface pattern designer maak ik van mijn illustraties dessins voor op stof, papier, keramiek of andere oppervlakken. Mijn ontwerpen hebben een handgemaakte oorsprong en worden gebruikt voor op papier en textiel. Hierbij maak ik gebruik van ambachtelijke technieken als o.a. block printen, linosnijden en zeefdrukken.

Block printen is een vorm van hoogdruk, waarbij een blok hout, linoleum of rubber gegutst wordt tot stempel en wordt afgedrukt in een patroon op textiel. Voor het maken van een goede afdruk is onderzoek, experiment en techniek nodig. Hoe vaker je oefent, hoe mooier de afdrukken worden.

Tijdens de workshop block printen geeft Loes uitleg over de verschillende materialen die je kunt gebruiken zoals rubber, verf, rollers, papier en textiel. Je gaat je eigen blok gutsen uit rubber en afdrukken maken op zowel papier als verschillende soorten stof. Het eindresultaat ga je in een patroon afdrukken op een katoenen tas. Wil je het afdrukken op een andere ondergrond zoals bijvoorbeeld een T-shirt? Neem dit dan mee!

Na deze workshop kun je zelfstandig een blok gutsen en afdrukken in een herhalend patroon op zowel papier en textiel. In deze workshop leer je de basis van het maken van dessins en block printen. Je gaat naar huis met je eigen bedrukte tas, nieuwe inzichten en heel veel ideeën.

Deze workshop is leuk voor zowel beginners en gevorderden… mouwen opstropen en mooie dingen maken!

Als onderdeel van de workshop, krijgt elke deelnemer een block print kit mee naar huis, bestaande uit:

  • 1 stempel
  • 1 blok zelf gegutst naar eigen ontwerp
  • 1 plaatje perspex
  • 1 inktpad Versa Craft 1 verfbeugel + roller
  • 4 katoenen oefenlapjes katoen proefjes op papier
  • boekje ‘patronen maken, doe je zo!’

Deze workshop is inclusief een goedverzorgde lunch, koffie, thee, fris en lekkers.

Voor meer informatie: https://www.immerurlaub.nl/shop/druktechnieken/workshopblock-printen-15-april-2018/.