18-11 | Antwerpen | Kroontjespen en stempel illustratie bij Het Altelier van Eva V

Zondag 18 november 2018
Van 10.30u tot 13.30u.
Bij Het atelier van Eva V, Antwerpen, Zegelstraat 5.
Inschrijven: http://hetateliervanevav.tictail.com/product/kroontjespen-en-stempelvormen-18-november

Bij het maken van mijn illustraties maak ik gebruik van verschillende materialen en ambachtelijke technieken. Zo maak ik bijvoorbeeld illustraties met stempels en kroontjespen. Tijdens deze workshop neemt ik je mee in mijn wereld, en gaan we samen op ontdekkingstocht om op een eenvoudige manier je ideeën te visualiseren. Je maakt in een paar uur tijd een eigen illustratie met behulp van stempels en een kroontjespen. De stempel en het ontwerp maak je zelf onder begeleiding mij.

Iedere illustratie begint met een basis vorm. Een appel is een cirkel, een huis is een vierkant en het lijf van een vogel heeft vaak een druppel vorm. Na een korte inleiding over basisvormen beginnen we met de techniek van het tekenen met een kroontjespen.

Daarna bedenken we een illustratie en maken we een schets. De schets werken we uit met eenvoudige stempelvormen, aangevuld met de fijne lijntjes van een kroontjespen. We werken 1 of 2 illustraties uit. Deze illustratie(s) kun je mee naar huis nemen om op een kaart te maken of mooi in te lijsten.

Deze workshop is een leuk vervolg als je al eens een stempelworkshop hebt gedaan, maar je bent ook welkom als beginner!

Ter voorbereiding kun je alvast nadenken over een ontwerp, of neem wat leuke plaatjes mee die je wilt gebruiken. We gaan werken op max A4 formaat. Dit natuurlijk onder het genot van een goed kopje koffie of thee en iets lekkers. De workshop is voor iedereen, van elk niveau. Je gaat uiteindelijk naar huis met je eigen illustraties om aan de muur te hangen of weg te geven.

Voor meer informatie: http://hetateliervanevav.tictail.com/product/kroontjespen-en-stempelvormen-18-november